Μουσική

Παγκόσμια πρεμιέρα της κωμικής όπερας του Αντόλφ Αντάμ.

Ημερομηνία Εκδήλωσης 10 Σεπ 2016 - 20:00
Είσοδος 10.00€
10.00€

από το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ, επ' ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία.

Ημερομηνία Εκδήλωσης 03 Δεκ 2016 - 20:00

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας της Στέγης Βυζαντινών Τεχνών Λέσβου «Η Αγία Σιών» υπό τη διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Τσακύρη

Ημερομηνία Εκδήλωσης 21 Δεκ 2016 - 20:00

Επετειακή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την Ορχήστρα Δωματίου "Βίος" Αθηνών. 

Στις 19 Δεκεμβρίου 2021 στην Χίο θα βρίσκονται Έλληνες και Ρώσοι καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης για την Εορταστική Χριστουγεννιάτικη εκδηλώση - αφιέρωμα στο επετειακό έτος ιστορίας Ελλάδος-Ρωσίας και στα 30 χρόνια από την ίδρυση της βραβευμένης Ορχήστρας δωματίου «ΒΙΟΣ» Αθηνών. Στο πρόγραμμα της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας είναι έργα των Vivaldi, Manfredini, Mozart, Frolov, Anderson, Gruber, Θεοδωράκη σε εκτέλεση από 15 διακεκριμένων σολίστ βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου, πιάνου και φωνής σοπράνο.

Η Ορχήστρα Δωματίου «ΒΙΟΣ» ιδρύθηκε το 1991 και αποτελείται από νέους ταλαντούχους Έλληνες και Ρώσους μουσικούς, περισσότεροι εκ των οποίων έχουν διακριθεί σε μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα, Ρωσία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Τουρκία. Καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της ορχήστρας είναι ο σολίστ βιολιού/βιόλας Αλέξανδρος Χαλάψης. Η ορχήστρα κατέχει πλούσιο ρεπερτόριο, με έργα από την εποχή Baroque έως και τη σύγχρονη εποχή και έχει παρουσιάσει έργα Ελλήνων συνθετών σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Απέσπασε βραβεία στους Διεθνείς Μουσικούς Διαγωνισμούς Ορχηστρικής Τέχνης στη Μόσχα (Ρωσία) και στα φεστιβάλ Πράγας (Τσεχία), Λισσαβόνας (Πορτογαλία), Κρεμόνας (Ιταλία), Μίσκολτς (Ουγγαρία). Οι εκδηλώσεις της Ορχήστρας Δωματίου «Βίος» γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και θερμή αποδοχή του κοινού στην Ελλάδα, το οποίο εκτίμησε ιδιαίτερα το υψηλό επίπεδο των μουσικών της.

Η συναυλία γίνεται μετά από πρόσκληση του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και προς ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΚΕΔΡΟΣ ΣΥΝ» η οποία είναι ενεργός φορέας για την προώθηση των πολιτισμικών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας και την ανάδειξη των Ελλήνων καλλιτεχνών σε παγκόσμιο επίπεδο. Διοργανώνοντας κάθε χρόνο Διεθνές Φεστιβάλ κλασικής μουσικής και master classes στην Ελλάδα το καλοκαίρι, η εταιρία «Κέδρος Συν» επιθυμεί να εντάξει και την Χίο στον χάρτη του Φεστιβάλ τα επόμενα χρόνια στερεώνοντας ακόμα πιο πολύ την καλλιτεχνική συνεργασία της Ρωσίας με το ιδιαίτερο ιστορικό νησί της Ελλάδος.

Ημερομηνία Εκδήλωσης 19 Δεκ 2021 - 20:00

Συναυλία με τις χορωδίες της ΑΡΜΟΝΙΑΣ, παιδική, εφηβική και ενηλίκων με την συμμετοχή της χορωδίας «ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ»

Ημερομηνία Εκδήλωσης 09 Ιουν 2016 - 19:30
Είσοδος 5.00€
5.00€
craneΟμήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου
  • Διεύθυνση

   Ηρ. Πολυτεχνείου 5
   Τ.Κ. 82100, Χίος, Ελλάδα

   Ακολουθήστε μας

  • Τηλέφωνα

   2271044391, 2271044333
   Fax: 2271044379

   Email

   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.