Άνω Κάτω. Παρουσίαση του μυθιστορήματος της κας Χριστίνας Πουλίδου

Η Χριστίνα Πουλίδου

στη Χίο

για την παρουσίαση του νέου της μυθιστορήματος

Άνω Κάτω

 Ένα χορταστικό κοινωνικό μυθιστόρημα ηθογραφίας που εκτυλίσσεται στη Σύρο της Κατοχής και του σήμερα. Στο προσκήνιο οι παράλληλες ιστορίες και ζωές δύο γυναικών που σέρνουν μαζί τους το αόρατο και βαρύ νήμα βαθιά κρυμμένων μυστικών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, φιλόλογος,

ο Γιώργης Μαστοράκης, μαθηματικός,

και ο Νίκος Χαβιάρας, σχολικός σύμβουλος φιλολόγων.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Σύρος της Μαρουλίνας – που δεκάχρονη εργάτρια προβιβάστηκε σε δούλα στο μικροαστικό σπιτικό του κυρ Μάρκου και της κυρα-Ευθυμίας. Η Μαρουλίνα είναι η ξεναγός μας στη Σύρο της Κατοχής και στα οδυνηρά χρόνια του λιμού. Είναι ακόμη η ξεναγός μας στον τρόπο ζωής της μεσοαστικής τάξης της Ερμούπολης, αλλά και στον κόσμο όπου κινούνται οι υπηρέτριες, οι μαγείρισσες, οι καμαριέρες κι οι παραγιοί.

Η Σύρος της Ερμιόνης – που εγκαταστάθηκε στα χρόνια της κρίσης στη Σύρο, ακολουθώντας τους οικογενειακούς δεσμούς του άντρα της. Από τη Μαρουλίνα ως την Ερμιόνη, ένα κόκκινο νήμα συνδέει τους δυο κόσμους. Ένα νήμα, αόρατο και βαρύ, καθώς σέρνει όσα έμειναν ανείπωτα στην κοινωνία της Σύρου – όπως συνήθως συμβαίνει στις κοινότητες των ανθρώπων.

Ένα χορταστικό κοινωνικό μυθιστόρημα ηθογραφίας που εκτυλίσσεται στη Σύρο.

 Η Χριστίνα Πουλίδου γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά κι έγινε δικηγόρος – ένα επάγγελμα που ποτέ δεν τίμησε, εξού και παραιτήθηκε. Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε αρχικά γράφοντας στην Αυγή και την Πρώτη - στην Αυγή δούλεψε απ’ τα τέλη του ’89 ως το 2012, από το ’91 ως το 2011 προστέθηκε ο Επενδυτής και τέλος το ΑΠΕ, όπου παραμένει. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την έννοια της Ευρώπης και την εξωτερική πολιτική. Δούλεψε πολύ στο ραδιόφωνο και στην έντυπη δημοσιογραφία. Αρθρογραφεί στο protagon.gr


Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 24 Σεπ 2016 - 19:00
Οργανωτής Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου & εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Αίθουσα Αίθουσα Συνεδρίων - Conference Room
craneΟμήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου
  • Διεύθυνση

   Ηρ. Πολυτεχνείου 5
   Τ.Κ. 82100, Χίος, Ελλάδα

   Ακολουθήστε μας

  • Τηλέφωνα

   2271044391, 2271044333
   Fax: 2271044379

   Email

   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.